Ooleander

Begin december 2012 kreeg Lux Workx de opdracht voor het ontwerpen van een lichtplan voor de in afbouw zijnde Ooleander. Ooleander is de nieuwe multifunctionele ruimte van restaurant Oolderhof in Ool (Herten – Roermond).

Als uitgangspunt werd de maas genomen met de omliggende dorpen. Dit resulteerde in een opzet met drie grote hanglampen voorzien van losse LED lichtbronnen (de dorpen rondom de maas) en de Meander (de maas) slingerend tussen de hanglampen door.  Het geheel aangestuurd door middel van DMX en een touchscreen. De koven in de grote zaal zijn voorzien van LED inbouwspots welke van lichtkleur kunnen veranderen. Hierdoor kan de sfeer bepaald worden voor de diverse evenementen. De ondersteunende kolommen in de grote zaal hebben we tevens voorzien van RGB LED, zodat we hier accenten mee kunnen maken.

Na presentatie van het lichtplan realiseerde dit in de daadwerkelijke uitvoering van het lichtplan. Door gebruik te maken van slimme constructie methoden kon de openingsdatum van 16 januari 2013 gehaald worden.  De grote zaal is hierin wel de eye cattcher geworden. De andere ruimtes zijn functioneel verlicht door middel van LED downlighters.

www.ooleander.nl

Ooleander-1

Ooleander-2

Ooleander-3

Ooleander-4

ooleander-5